English Language Dansk sprogForside
Galleri
Tips & Links
Gæstebog

Vi bygger:
Indkøbsliste
Værktøj
Sådan samles kanonen

Vi skyder:
Sådan lades og skydes

Sikkerhed:
Sådan undgåes skader

Kanon  Sikkerheds-tips og -hensyn

Bemærk at vi påtager os intet ansvar for brug af materiale på disse sider!

Sikkerheden generelt er ret stor ved denne konstruktion og anvendte ammunition (kartofler) og krudttype (hårlak). Rækkevidden ved skydning er omkring de 100m-200m. Kanonen kan anvendes med andre og kraftigere drivmiddeltyper hvorved en velbygget kanon kan holde til at skyde omkring de 300m. Så konstruktionsmæssigt er der god styrke-margen at løbe på.

Sikkerhed vedrørende konstruktionen

 • Nogle mener at løbet ikke bør popnittes fast. Derved vil løbet falde af hvis kartoffelen sidder fast. Vi har ikke selv haft problemer med dette.
 • Man skal sikre sig at popnitterne sidder og har godt fast i begge dele af samlingen. Nedenfor er vist et eksempel hvor bundstykket ikke er sat ordentlig fast, hvorved ende-proppen røg bagud ved første skud. Læg mærke til at 2-3 af popnitterne faktisk ikke har fat i ende-proppen:
  Dårlig samling

Sikkerhed under skydning

 • Brug handsker når du skyder.
 • Sikr dig at der ikke er nogen personer i skudretningen - hvor dum kan man være?
 • Skruelåget på renserøret er en svag del af systemet (heldigvis - så ved vi hvor det først går galt). Men sørg for ikke at holde hænder, arme eller lignende foran skruelåget ved skydning. Der bør heller ikke være personer i umiddelbar nærhed af den retning skruelåget vil springe af i tilfælde af uheld:
  Hold ikke hånden her

 • Sæt ikke kanonen op i nærheden af skrøbelige ting som dit hoved under affyring. Igen - hvor dum kan man være?
  Brug istedet den affyringsstilling som vi viser:
  Korrekt skydeposition

 • Til sidst - brug din sunde fornuft til at undgå farlige situationer. Det er så dumt at komme til skade bare fordi man har det sjovt.