English Language Dansk sprogForside
Galleri
Tips & Links
Gæstebog

Vi bygger:
Indkøbsliste
Værktøj
Sådan samles kanonen

Vi skyder:
Sådan lades og skydes

Sikkerhed:
Sådan undgåes skader

Kanon  Tips & Links

Fremfor bruge en masse krudt på at beskrive forbedringer og andre tiltag er det i virkeligheden nemmere at kigge på nogle af følgende links. Der er masser af muligheder for inspiration, og vi er også sikre på at når du/I har bygget den simple kartoffelkanon vi har beskrevet her, vælter ideer og muligheder frem.

Et par simple men gode tips er dog:
  • Er kartoflerne uregulære i størrelse anskaffer man sig en metalring på ca. 50mm i diameter. Så skal kartoffelen bare igennem denne først.
  • Alternativt til ovenstående kan den yderste del af løbet skæres af, og der lavet en skarp kant som skærer kartoflen til når den presses ned i løbet.
  • Nogle af kartoflerne er tit lidt for små. For at undgå de ryger ned i krudtkammeret kan man sætte en skrue på tværs i løbet helt nede ved krudtkammeret.
  • Noget af det første der typisk går i stykker efter at have skudt med et par kg kartofler er affyringsmekanismen (ligtheren). Så sørg for at det er nemt at skifte den ud med en ny, eller alternativt udvikl en bedre mekanisme!


Appelsinkanonens hjemmeside
En appelsinkanon er faktisk det samme som en kartoffelkanon (man skal nok vælge en større diameter på løbet, f.eks. 75mm istedet). Ammunition er bare noget dyrere, men typisk meget mere regulær i størrelse. Vi anbefaler dog ikke at man bruger de orange PVC rør til kanonen. Disse rørtyper er mere hårde og splintres nemt hvis man er for voldsom.

Arno's Appelsinkanonen
Arno er voldsom, men han har en masse billeder og et par enkelte gode videoer. Bemærk at Arno bruger handsker når han skyder (og det er vist meget fornuftigt!).